LEGO Education Day u ALTA SC

91847 1LEGO Education Day 28 5 2016 1

U subotu, 28.05.2016. godine održan je LEGO Education Day u Alta SC-u u organizaciji firme SOLIDEX d.o.o., jedinog ovlaštenog distributera za LEGO i LEGO Education u Bosni i Hercegovini.

Učesnici ovog projekta su bili vrtići, osnovne škole, srednje škole, te fakulteti i drugi učesnici koji su prisustvovali prezentaciji LEGO Education programa i metodologije, te učestvovali u mnoštvu organizovanih radionica koje su izazvale oduševljenje prisutnih. 

Djeca i odrasli mogli su uživati u čarima koje nudi obrazovni program LEGO Education uz sistem obrazovanja razvijen oko igračke br. 1 u svijetu. LEGO Education program u očima djece je igračka, ali u njihovim rukama veoma moćan alat koji motiviše djecu i studente da razviju kreativnost, motoričke, komunikacijske, vještine slušanja, timskog rada, te ostale vještine koje zahtijeva obrazovanje u 21. stoljeću. 

Učenici i studenti sa LEGO Education rješenjima doživljavaju kako pretvoriti znanje u praksu i vide rezultate svog rada odmah, što je nevjerovatna motivacija. 

Misija LEGO Education-a je "Omogućiti svakom učeniku, studentu da uspije uz iskustvo učenja uz igru". Upravo učenje uz igru predstavlja najvažniji sastavni dio samog procesa.

Na LEGO Education Day-u u Alta SC-u predstavljeni su LEGO Education Preschool program za predškoslki uzrast, zatim BuildToExpress, MoreToMath, Machines&Mechanisms, WeDo 2.0 i LEGO Mindstorms Education EV3.

Za sve dodatne informacije možete posjetiti www.solidex.baeducation.solidex.ba ili https://hr-hr.facebook.com/SvijetKockica/.

  

 

  O nama        Kako doći do nas        Kontakt       Zakup lokala       Foto galerije          Mobilna verzija 

 
alta footer designer17