Lego

LEGO

Dobrodošli u SVIJET KOCKICA!

O nama

„SOLIDEX“d.o.o osnovan je 1998.g. u Sarajevu sa ciljem uvoza i distribucije LEGO proizvoda za BiH.
LEGO igračke za djecu stimulišu dječiju kreativnost, podstiču djecu da kroz zabavu razmišljaju, planiraju, istražuju i grade sopstvena rješenja sami i sa drugima.

Od 2008. godine proširujemo naš asortiman i na LEGO Education produkte koji su prilagođeni potrebama razvoja djece u ranom djetinjstvu. LEGO Education program pokriva oblast od ranog djetinjstva sve do fakultetskog uzrasta, pa čak i dalje. Ključni elemenat u obrazovnom LEGO programu je “Playful learning”, odnosno učenje uz igru, čime se djeca i studenti stimulišu da se aktivno uključe u proces obrazovanja i učenja uz praktični “hands-on” pristup.

2008 g. uvodimo u program i LEGO Bags školske torbe i ruksake za djecu u vrtićima koji imaju odlike izdržljivosti, funkcionalnosti, komfornosti, ergonomičnosti i sigurnosti. Nakon toga i LEGO LED lampe i privjeske za ključeve. 2014. godine dobivamo i LEGO satove za djecu i odrasle.

U 2015. godini osnivamo podružnicu “Svijet Kockica” koja će biti prvi LEGO Monobrand Store u BiH, u Sarajevu u Alta Shopping Centru. Svijet kockica će imati najveći asortiman LEGO igračaka i dodataka u BiH. Pored uobičajenog komercijalnog programa, tu će biti i ekskluzivni LEGO setovi dostupni samo u Svijetu Kockica, te LEGO knjige, LEGO slikovnice, LEGO Film, LEGO polybag-ovi, LEGO privjesci za ključeve, LEGO čaše, LEGO Storage Solutions i drugi produkti. Svijet Kockica će biti mjesto zabave i druženja kako za male, tako i za velike LEGO fanove, kojima želimo dobrodošlicu u čarobni novi svijet LEGO kockica.

Jeste li znali?

Ukoliko uzmete 6 LEGO kockica dimenzije 2×4 - na koliko načina one mogu biti kombinovane?
Uz pomoć računara tačan broj kombinacija koji je izračunat je 915.103.765!
Sa dvije takve kockice moguće su 24 različite kombinacije, a sa tri čak 1060.
LEGO produkti se prodaju u više od 140 zemalja
LEGO Club ima 5 miliona članova širom svijeta
U prosjeku, svaka osoba na svijetu posjeduje 102 LEGO kockice
Sa proizvodnjom preko 650 miliona guma u 2014. LEGO Grupa je jedna od najvećih proizvođača guma na svijetu
Naslonjene jedna na drugu, broj LEGO kockica proizvedenih u 2014 godini bi mogao da obavije svijet 24 puta
Ukoliko bi napravili kolonu od oko 40 milijardi LEGO kockica dostigli bi mjesec
Tokom godina je proizvedeno cca. 760 milijardi LEGO elemenata
U 2014. je LEGO Grupa dostigla globalnu proizvodnju od više od 60 milijardi elemenata – što je cca. 117,000 elemenata po minuti ili 1,960 elemenata svake sekunde
U 2014. je više od 550 miliona minifigura i mini doll figura proizvedeno. Ukoliko bi ih postavili jedne pored drugih dostigli bi raspon od skoro 14,000km.

  

 

  O nama        Kako doći do nas        Kontakt       Zakup lokala       Foto galerije          Mobilna verzija 

 
alta footer designer17