DM

DM

Tu sam čovjek. Tu kupujem!

O nama

Internacionalni uspjeh
dm drogerie markt je jedan od najvećih lanaca drogerija u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Prva prodavnica otvorena je 1973. u njemačkom gradu Karlsruhe, a prva prodavnica u Austriji otvorena je 1976. u Linzu. U nekoliko narednih godina dm se razvio i u potpunosti osvojio njemačko i austrijsko tržište, da bi se od 1992. godine, pa sve do danas proširio i na tržišta Mađarske, Češke, Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Makedonije. Ove zemlje su članice dijela koncerna s glavnom centralom u Salzburgu kojom rukovode mr. Martin Engelmann i dipl. inf. Manfred Kühner. dm u Bosni i Hercegovini osonovan je 2005. godine, a prva bosanskohercegovačka dm prodavnica otvorena je u junu 2006. u sarajevskom naselju Dobrinja. Danas je dm zastupljen širom Bosne i Hercegovine s 63 prodavnice koje su uređene prema visokim dm standardima.

Ekonomski uspjeh
U poslovnoj godini 2015/16. dm u Bosni i Hercegovini ostvario je promet od 126 miliona KM, što predstavlja povećanje od 10,3% u odnosu na prošlu poslovnu godinu.

Zadovoljni zaposlenici
dm drogerie markt zapošljava u cijelom koncernu preko 56.537 osoba, a od toga više od 540 osoba radi u dm centrali, u dm distribucijskom centru i u dm prodavnicama širom Bosne i Hercegovine. Prema anketi koja je provedena među zaposlenicima 2016. godine 94% ispitanika smatra dm veoma dobrim poslodavcem, a isto toliko njih je ponosno na zajedničke uspjehe. dm je osam godina u top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH.

Broj 1 za kupca
Asortiman dm-a u Bosni i Hercegovini obuhvata preko 12.500 proizvoda za ljepotu i zdravlje, za bebe i domaćinstvo, hranu za kućne ljubimce, tekstilnu robu i sezonske proizvode, kako poznatih svjetskih tako i domaćih proizvođača. Ovaj raznovrsni asortiman dopunjavaju i 22 dm robne marke. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana i prirodna kozmetika.

  

 

  O nama        Kako doći do nas        Kontakt       Zakup lokala       Foto galerije          Mobilna verzija 

 
alta footer designer17