Dani ženskog poduzetništva: "Ženska posla" i ove godine u ALTA Shopping Centru

Miley Cyrus svojom pjesmom „Flowers“ obara sve rekorde slušanosti, te podsjeća žene da si mogu same kupiti cvijeće. Iako je tradicionalni poklon obilježavanje Međunarodnog dana žena u BiH cvijeće, ukoliko ove godine želite pokloniti nešto drugačije, pozivamo vas da posjetite bazar „Ženska posla“ koji se održava u periodu od 06. do 12. marta u prizemlju ALTA Shopping Centra.

Sa željom da suština ovog praznika ne bude zanemarena, te s ciljem podrške ženskog poduzetništva ALTA SC je i ove godine prepoznao kreativnost mladih žena koji im je povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena ustupio prostor kreiran samo za njih i „Ženska posla“.

 

Na izložbenom bazaru naći ćete i prepoznati rukotvorine oslikane tehnikom tačkanja koje s velikom ljubavlju izrađuje Nežla Adilagić. Zalutajte u svijet bisera, pozlate i poludragog kamenja uz Nayda nakit, koji je unikatan ili dostupan u ograničenom broju primjeraka, a kreira ga mlada Naida Ušanović.

 

Ručno šivane i pravljene proizvode iz kućne radionice predstavit će i Azra Grljević svojim handmade fashion brendom Nazrah. Belma Ušanović iz Sarajeva je iz ljubavi prema prirodnoj kozmetici napravila je brend BeeLuv, koji ćete također moći pronaći na izložbenom bazaru.

 

Počastite se s Bashka čokoladama i upoznajte Merjem Hamzić koja je ovaj brend razvila iz ljubavi prema ručno rađenim čokoladama i aromama koje pokazuju svu ljepotu kakao zrna. Sigurno smo kako će vam pažnju privući i drvene Waga Wood daske za pripremanje i serviranje hrane, te podmetače koje je osmislila Jasmina Dizdarević tako da pripadaju savremenom načinu života i da istovremeno proslavljaju tradiciju konjičkog rezbarstva. Šejla Čampara se krije iza brenda QuaLeé Shesign, a posjetiteljima ALTA SC predstavit će svoj brend i pokazati kako učiniti odjeću sa modnih pista pristupačnom u našoj svakodnevnici.

 

Dani ženskog poduzetništva koji se održavaju u ALTA SC su pokazatelj kako žene mogu raditi ono što vole, mogu iz hobija napraviti biznis, mogu strast pretvoriti u posao, te kreirati jedan ili više izvora prihoda. Vjerujemo kako su ovo dovoljni razlozi da posjetite ALTA SC i da kupovinom njihovih proizvoda podržite ove kreativne, perspektivne i mlade poduzetnice, te ove godine poklonite nešto drugačije povodom Međunarodnog dana žena.

Lokacija: prizemlje Alta Shopping Centra
Datum: 
od 06. do 12.03
Vrijeme: od 09 do 21h