LEGO

Radno vrijeme

Ponedjeljak-Subota

09:00-22:00

Nedjelja

11:00-19:00

Lokacija

Sprat: 1

Pronađi na mapi

Kontakt

033/590-579

E-mail

"SOLIDEX" d.o.o osnovan je 1998.g. u Sarajevu sa ciljem uvoza i distribucije LEGO® proizvoda za BiH. LEGO igračke za djecu stimulišu dječiju kreativnost, podstiču djecu da kroz zabavu razmišljaju, planiraju, istražuju i grade sopstvena rješenja sami i sa drugima. 

U 2015. godini osnivamo podružnicu “Svijet Kockica” koja je bila prvi LEGO Monobrand Store u BiH, u Sarajevu u Alta Shopping Centru, a koja 2016. godine prelazi u veći prostor i koja je certificirani LEGO Store, koji ima najveći asortiman LEGO igračaka i dodataka u BiH. Pored uobičajenog komercijalnog programa, tu su i ekskluzivni LEGO setovi dostupni samo u LEGO® Store Sarajevo, te LEGO polybag-ovi, LEGO privjesci za ključeve, LEGO čaše, LEGO Storage Solutions i mnogi drugi produkti. LEGO Store Sarajevo je mjesto zabave i druženja kako za male, tako i za velike LEGO fanove, kojima želimo dobrodošlicu u čarobni svijet LEGO kockica.

 

LEGO Grupa je privatna kompanija sa sjedištem u Billundu u Danskoj. Kompanija je i dalje u vlasništvu porodice Kirk Kristiansen koja je osnovala 1932. godine. Naziv "LEGO" skraćenica je od dvije danske riječi "leg godt", što znači "igraj se lijepo". To je ime i ideal LEGO Grupe. U proteklih gotovo 90 godina prešla je dug put - od male stolarske radionice do modernog, globalnog preduzeća koje je sada jedan od najvećih svjetskih proizvođača igračaka.

 

LEGO kockica je najvažniji proizvod LEGO Grupe. Ponosni smo što je dva puta dobila naziv „Igračka stoljeća“.

Radno vrijeme

Ponedjeljak-Subota

09:00-22:00

Nedjelja

11:00-19:00

Lokacija

Sprat: 1

Pronađi na mapi

Kontakt

033/590-579

E-mail